13:30

Vallentuna BK 1

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Vallentuna BK 1

Idag hade vi fyra spelare som normalt brukar spela div 2 borta pga skador och sjukdomar, vilket medförde att möjlighet gavs till andra att mäta sig med lite tuffare motstånd. Det medförde också att vi flyttade runt på några spelare.....
Redan i första minuten kom Vallentuna fram och med ett farligt inlägg mot borte stolpen var de nära att göra mål men avslutet gick tack och lov utanför. Fem minuter senare kom Win helt fri men avslutet gick tyvärr över. Stundtals visar båda lagen att de vill spela boll på backen men emellanåt så blir det mycket långa bollar fram och tillbaka, så det var varierad kvalitet under första halvleken.
I 18:e spelar vi fram Win igen till ett friläge. Denna gången gör deras målvakt en fin räddning som leder till hörna för oss, som tyvärr inte blev farlig. Några minuter senare får vi utdelingen. Albin slår en boll på djupet till Win, men deras back kommer före. När Win trycker till honom lite så får han foten på bollen och den går förbi deras målvakt och via stolpen går den i mål. 1-0 till oss. Sedan kommer en period med lite sämre spel. I 32:a är det fullständig flipper framför Yusuf. Bollen studsar fram och tillbaka mellan spelare innan Yusuf tillslut kan fånga bollen på mållinjen. Där var det väldigt nära 1-1. Direkt efter det har vi ett fint anfall som avslutas med att Sebbe hittar Abbe centralt utanför straffområdet men Abbes avslut går utanför.

Vi börjar andra halvlek bra. I 2:a minuten får vi en hörna. Abbe slår den perfekt och Ludde kommer högst men nicken räddas av deras målvakt och vi får en ny hörna. Den blir dock inte lika farlig. Minuten senare tar Sebbe ett avslut som tyvärr går över. Sedan kommer en period när vi INTE är bra. Vi är tvåa (och ibland trea) på bollen och Vallentuna har mycket boll på vår planhalva. Då är det viktigt att backarna är på alerten. Först glidtacklar Abbe och vinner bollen och strax därefter är det David som får fram en tå och bryter en farligt passning. Bra gjort, killar!
Vi sticker upp i en kontring där bollen går ut på vänsterkanten till Deniz. Han tar sig in i straffområdet men backen hinner få fram en fot och bryta till hörna. Sedan är det dags för Vallentuna igen. Först gör Yusuf en fin dubbelräddning, där han först slänger sig rakt ut och petar bollen uppåt i plan och där kommer deras mittfältare och drar till ett skott men då har Yusuf kommit upp igen och tippar skottet till hörna. Mycket bra jobbat, Yusuf!! Dock har vi inte full koll på hörnan och de kan på bortre stolpen nicka in 1-1. Inte orättvist i det läget.
Mitt i halvleken är det nära ledning för Vallentuna när de drar till ett långskott som går i ribban. Vi kontrar minuten senare och Sebbe spelar fram Deniz men hans avslut går mitt på målvakten. Nu spelar vi mycket bättre och i 28:e får vi utdelning. Vi vinner bollen på vänsterkanten och Ludde slår ett fint inlägg in framför mål där Ture har sprungit sig fri och skarvar in 2-1 till oss. Stor glädje uppstår. Några minuter senare kommer Vallentuna till avslut och Yusuf får sträcka ut i sin fulla längd (en riktig TV-räddning) och tippar bollen till hörna. Det blir en trippel hörna....men inget mål för Vallentuna. Strax därefter avgör vi matchen när Ture jobbar hårt och vinner ett motlägg mitt på offensiv planhalva mot deras målvakt som sprungit långt ut och tar kan med vänsterfoten lägga bollen i tomt mål. I slutet på halvleken kommer vi till två bra avslut. Först är det Robel som accelererar på högerkanten (ingen hinner med) och spelar in till Win, vars avslut räddas till hörna. I matchens sista minut bryter David fint och hittar Albin som direkt spelar vidare till Sebbe. Sebbe hittar sedan Win som återigen kommer till avslut och återigen räddar deras målvakt till hörna.
Matchen slutar med en 3-1 seger. Oerhört skönt och en väl genomförd match från vår sida. De killarna som fick chansen idag gör det mycket bra. Det visar att det just nu är hög konkurrens om platserna, vilket är kul att se.
Kul var det också att se all publik idag. Närmare 20st måste varit på plats...och litet extra plus till de föräldrar som var där trots att deras son inte spelade. Ni vet vilka ni är... ??

Träning som vanligt i nästa vecka innan vi har match på söndag.